Lördagen den 11 maj arrangerar Alingsås Fotoklubb och Studiefrämjandet årets Fotomaraton i Alingsås. Tävlingen är öppen för alla fotointresserade i alla åldrar.

Nytt för i år är att man kan fota och tävla sin mobiltelefon!!! Utmana din själv och fota med kameran du alltid har med dig; din mobil! Samma förutsättningar, samma teman, samma vinster!

Starten sker i Alingsås Fotoklubbs lokaler på Gärdesgatan 6 mellan kl 10-11. Vägbeskrivning hitta du på https://goo.gl/maps/yXirkfdsinvew6YY9
Föranmälan (100kr) senast 10 maj. Om man efteranmäler vid starten på tävlingsdagen sig så kostar det 125 kr. Vi tar emot Swish-betalning vid efteranmälan.

Du anmäler dig till Alingsås Fotomaraton här: http://www.alingsasfotoklubb.se/alingsas-fotomaraton

Regler & Information
1. Mobiler, digitala system- och kompaktkameror med minst tre megapixel får användas. Man får ej växla kamera under tävlingens gång.
2. Kamerans minneskort skall vara nyformaterat och helt tomt. (OBS. Gäller ej mobiltelefon).
3. Bilderna skall fotograferas i filformatet JPEG på högsta möjliga kvalitet.
4. Bildfilerna får absolut inte redigeras i någon form. Mobiler får inte använda någon form av filter vid fotograferingsögonblicket.
5. Bilderna skall vara i färg. Ej svartvitt eller enfärgat.
6. Vid inlämnandet får kamerans/mobilens minneskort innehålla obegränsat antal bildfiler som härrör sig till dagens fotomaraton. Vid inlämningen skall fotografen i förväg ha valt ut tio bilder att lämna till tävlingsfunktionären.
System- och kompaktkamera lämnar minneskort för överföring. Mobiler laddar upp bilderna på en hemsida (Instruktioner delges vid tävlingens start)
7. Arrangörerna förbehåller sig rätten att fritt publicera samtliga bilder för användande i samband med redovisning och presentation av tävlingen samt i framtida reklam för fotomaraton.

OBS! Vid tekniska problem avsäger sig arrangörerna allt ansvar.
Tänk på att:
• Endast färgbilder får lämnas in. Kontrollera kamerainställningen
• Deltagare som bryter tävlingen skall meddela detta till tävlingsledningen.
• Bildfilerna bör vara sparade på ett externt minneskort i kameran. (Gäller ej mobiltelefoner). Används kamerans internminne för lagring måste deltagaren ta med sig egen USB-kabel för överföring från kamera till dator.
• Kontrollera att kamerans/mobilens batteri är fulladdat innan start. Arrangörerna tar ej ansvar för urladdade batterier.

Tävlingstider:
Start 11 maj. Flytande starttid mellan kl. 10.00 och 11.00.
Starttiden antecknas på starkortet när deltagaren är klar för start. Tävlingstiden är max 4 timmar från att deltagaren startat.
Vid anmälan bör deltagaren lämna sin e-postadress och mobilnummer för att lättare kunna kontaktas i samband med prisutdelning.

Hjärtligt välkomna!
Eva Lindberg
Odförande Alingsås FK

Informationen kommer också att läggas ut på VSFs hemsida

Läs hela inlägget »

Nyligen avgjordes tävlingen OBSESSION OF LIGHT i Finland. Fem svenska fotgrafer fick bilder antagna i tävlingen och en av dessa var Mats Persson från Bankeryds Fotoklubb. Vi säger ett stort grattis till Mats och presenterar hans antagna bidrag här nedan för samt på sidan för Internationella tävlingar

Läs hela inlägget »

Helt nyligen avgjordes tävlingen 5th Swedish International Small Print Exhibition 2019, Dick Wåhlin har fått sin bild "Zebras in Tarangire" antagen till utställningen.

Kan även nämnas att Dick just nu ligger på andra plats i tävlingen Fotosidan Master, tema Natur.

Han har plockat poäng i samtliga avgjorda etapper, 14 + 5 + 5 = 24 poäng. Nu återstår en etapp innan slutgiltiga placeringar är fastställda. Sista etappen redovisas i nästa nummer av tidningen som ges ut den 21 maj.

Resultat internationella tävlingar redovisas här:   Internationella tävlingar

Här kan du läsa artikel i Jönköpings-Posten 190328 om Västsvenska Fotoexpon

Arrangör: Värnamo FK.
Datum: fredag den 22 november kl.19.00.
Lokal mm meddelas senare.

Fritt motivval, inget motto. OBS fotodatum 2019.
Digital bild, längsta sida 2000 pixlar. Bildstorlek max 1,5 MB.

Läs hela inlägget »

Lindgårdens äldreboende har köpt 7 bilder av klubben. Bilderna är monterade och resultatet visas nedan.

Fotoresor

Vi har tidigare undersökt intresset för att anordna någon form av fotoresa i klubben och intresset har varit stort. Vi har nu landat i att vi kommer anordna två stycken resor, en 1-dags lite kortare och en som blir en långhelg med inriktningen att vi flyger till ett trevligt resmål.
Tanken med båda dessa resor att vi ska fota tillsammans och lära av varandra. Det finns inget tävlingsmoment.

Göteborg 1-Dag

Den 4:e maj åker vi till Göteborg och målet är dels Botaniska trädgården och dels ”city”. Vi som åker kan givetvis välja det ena eller andra eller båda två.
Detta kan vara ett utmärkt tillfälle att fota inför månadstävlingen i oktober då mottot är streetphoto.

Räkna med att vi åker tidig morgon och att vi kommer hem lite senare på kvällen m.a.o en heldag med fotande.
Vi kommer samåka i egna bilar.

Anmälan görs till Anders Lundgren på mail: 036378615@bahnhof.se

Långhelg

Någon gång i höst, datum inte bestämt , kommer vi att göra en lite längre resa till lämpligt resmål i europa.
Ansvarig för planering av denna är Håkan Ossowicki och vi återkommer med mer detaljer.

/Anders

Etiketter: fotoresor