Klubben har levererat bilder till Lindgårdens äldreboende, till Danske Bank och till Brahe Redovisning. Vi får ibland frågor från andra företag. Därför är det upplagt en Bildbank som vi kan hänvisa till.
Bildbanken finns under "Verksamhet". Se mer på Bildbank.

Läs hela inlägget »

Fotodag till Smedbyn lördagen den 10/10 kl 09.00.
Samling vid Smedbyns parkering.
Ingen förhandsanmälan, eget fika.
Månadsmötet 13/10 inställt p g av Corona.

Läs hela inlägget »

Nu finns resultatet för Månadens Bild september 2020 publicerat på Hemsidan. Resultatsidorna kommar också att uppdaters senast i morgon onsdag. Grattis till er som placerat sig på platserna 1- 6 med motto: Dramatik

Läs hela inlägget »

Dick Wåhlin har fått två bilder antagna för visning i klassen "Nature"

Rådjur - 177 poäng
Orrspel - 179 npoäng
Acceptnivå 167 poäng

Bilderna visas här: Obsession of Light

Etiketter: obsession of light

Kära Fotovänner!

Återigen har vi glädjen att sända en inbjudan att deltaga i Västsvenska Fotoexpon.
Arrangör 2021 är Kinna Fotoklubb.

Inbjudan  och Regler finns här:
OBS! Era bilder sänds via er tävlingsledare Berthil Johansson.
Berthil tillhanda senast 201101.

Varmt välkomna att skicka in era tävlingsbilder
Kinna Fotoklubb  & VSFs styrelse

Läs hela inlägget »
Monica Engstrand, Henrik Hermansson (Dick W. bild), Berthil Johansson Monica Engstrand, Henrik Hermansson (Dick W. bild), Berthil Johansson

På onsdagskvällen den 26/8 var Bankeryds Fotoklubb inbjudna av Kulturförvaltningen vid Jönköpings Kommun till Kv. Ödlan för avslutning av fotoklubbens utställning ”Biologisk mångfald” och prisutdelning.

Jönköpings kommun friluftsliv och Ödlan, som vill vara en arena för både kultur och natur, utlyste inför Den internationella dagen för biologisk mångfald som firades 22 maj, en fototävling på temat biologisk mångfald, då de funnit att här fanns ett ypperligt tillfälle till samarbete mellan friluftsliv och kultur.

Bankeryds Fotoklubb nappade på inbjudan och lämnade in 23 tävlingsbidrag på mottot Biologisk Mångfald, som tillsammans blev en av besökarna uppskattad fotoutställning.

Sommarens besökare har sedan röstat på sin favoritbild och utställningen avslutades onsdag 26 augusti med förtäring med mingel och prisutdelning.

De tre bilder som fått flest röster belönades med ”något att läsa, något att sitta på, något att dricka ur och något att handla för”, som Henrik Henriksson, koordinator på Ödlan och Lisa Bergström, friluftsstrateg på kommunen, uttryckte det, när de överlämnade de tre vinstkassarna till de glada fotograferna Monica Engstrand, Dick Wåhlin och Berthil Johansson.

Hej Storfotovänner,

Eftersom Coronasmittan inte vill ge sig, har vi i Skillingaryds
Fotoklubb bestämt oss för att för allas säkerhet, skjuta upp
Storfototräffen till hösten 2021.

Mottot för tävlingen är "VIND".

Vi lämnar inte någon närmare definition på hur mottot skall tolkas,
utan överlåter detta helt till fotografens fantasi.

Tävlingen gäller enstaka bilder. Varje deltagare får lämna högst tre
bilder. Närmare information om märkning m.m. kommer våren 2021.

Kjell Karlsson / Skillingaryds Fotoklubb
E-post: Kjell462@gmail.com

Läs hela inlägget »

Medlemsregister per 200825 är uppladdat på Interna sidor.

Läs hela inlägget »

Anders Lundgren har vunnit en Fototävling arrangerad av Wikimedia. Tävlingen som är en världens största med 34 deltagande länder heter Wiki Loves Earth. Bilderna som tävlar ska spegla natur i skyddade områden.

Anders fina bild från Röttlefallet har således nu vunnit den svenska finalen och går därmed vidare till den Internationella finalen. Från medlemmar i Bankeryds Fotoklubb är det ytterliggare ett bidrag som går vidare till internationella finalen eftersom Dick Wåhlin placerade sig på 6:e plats i samma tävling. Det var drygt 1900 bilder som tävlade i Sverige och det är de 10 främsta bidragen som nu tävlar vidare i den internationella finalen.

Läs hela inlägget »

Göran och Margareta Unemyr representerar Sverige i 35th Black and White Biennial i Indien. Sverige representeras med totalt tio bilder med temat "Public transport" och Margareta och Göran har med var sin bild. Jättekul och stort GRATTIS!

Biennialen kommer att skjutas upp tidsmässigt just nu pga coronan.

Sri Lankan Air  - Foto © Göran Unemyr
Sri Lankan Air - Foto © Göran Unemyr