2020

Göran och Margareta Unemyr representerar Sverige i 35th Black and White Biennial i Indien. Sverige representeras med totalt tio bilder med temat "Public transport" och Margareta och Göran har med var sin bild. Jättekul och stort GRATTIS!

Biennialen kommer att skjutas upp tidsmässigt just nu pga coronan.

Sri Lankan Air  - Foto © Göran Unemyr
Sri Lankan Air - Foto © Göran Unemyr
Soon departure - Foto © Margareta Unemyr
Läs hela inlägget »

Klubben har införskaffat en hel del ny utrustning till vår studio. Det skedde egentligen av en ren tillfällighet men är förankrat i styrelsen och kommer att protokollföras vid nästa styrelsemöte. Anledningen till detta är att vi kom över så pass mycket saker för i sammanhanget mycket rimliga pengar. Flera av de blixtar med tillbehör som idag finns idag är tyvärr trasiga. Här en förteckning på det som nu är inköpt till vår studio

Studioblixtar 3 x 300Ws QH
3x strömsladd 3 x Syncsladdar
Bowensfäste inkl 2 x stativ,
2 x softbox 90x90cm och 120x80cm
1x paraply transparent
Raster med barndoors
Beauty dish inkl diffusor

Bakgrundsstativ/blixtstativ Falcon eyes inkl. Aluminiumstång 3m för bakgrund Bakgundsupphängning inkl 2 x expanderhållare och kedja med motvikt
Bakgrund Lasolite Vit 2,72m hela längden kvar
Bakgrund Lasolite Grå 2,72m hela längden kvar

Popup produktfototält

Vi hoppas att kunna arrangera en eller flera studiokvällar till hösten för att visa hur utrustningen fungerar med lite information om ljussättningsteknik i studio.

Etiketter: studio

Har nu gått igenom styrelseprokollen på Hemsidan. Mycket riktigt så var det ett protokoll från ett Månadsmöte för januari 2020 istället för ett styrelseprotokoll som var publicerat. Nu är det tillrättat och rätt protokoll finns publicerat på våra interna sidor.

Sedan en tid tillbaka har även verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning för 2019 samt budget för 2020 funntis publicerat på våra interna sidor. Den som vill ha tillgång till informationen på interna sidor kan höra av sig till mig för att få tillgång till lösenordet.

Jag tar gärna emot tips och förslag kring informationen på Hemsidan samt tar tacksamt emot rättelser om ni upptäcker fel eller brister.

Dick Wåhlin

Etiketter: protokoll

Fotovänner i Västra Sveriges Fotoklubbar!

Nu närmar sig med stormsteg Västsvenska FotoExpodagen den 14 mars då vi ses i Kungälv i Mimers KulturHus Trollhättevägen 4 och dagen arrangeras av FK Björken.

Med detta mail följer

·        Inbjudan till Västsvenska FotoExpodagen med karta

·        Kallelse till Stämma ( årsmöte ) inkl två motioner med åtföljande stadgetext.

Vi ber dig att sprida inom din klubb och notera att anmälan gäller vid närvaro på VSF FotoExpodag

Anmälan görs senast  6 mars   för att FK Björken skall kunna förbereda för Fika & Lunch. På inbjudan framgår hur anmälan görs.

Resultatet av Västsvenska FotoExpon 2020 ligger redan nu på VSFs hemsida. Logga in på denna länk http://www.vastrasverigesfotoklubbar.se/?page_id=176 för att se det spännande resultatet.

Vi ber er att endast länka till VSFs hemsida för resultatlistan - inte lägga den på respektive fotoklubbs hemsida.

Väl Mött till en intressant dag där vi får ta del av jurypersonernas omdöme om våra bilder

Välkommen!

FK Björken och VSFs styrelse

Boka även in vernissage på VÄXTKRAFT den 15 mars Rydals Museum läs mer på denna länk http://www.vastrasverigesfotoklubbar.se/?p=2178

Hej,
Bifogat finner ni information kring fotoutställning i Tranås den 28/3.
Det vore superkul om ni var intresserade av att delta.
Mer info http://shoppingtranas.se/aktuellt-2/fototavling2019/ .

Hör av er om ni har några frågor.

Maja Lundmark
Marknadskoordinator

Tranås Handel
Tranås Information & Media AB
Storgatan 39B
573 32  Tranås

maja@svenskhandeltranas.se
www.shoppingtranas.se

Etiketter: fototävling

Medlemsbladet exponera publiceras numera enbart digitalt på Riksförbundets Statsida på webben.

Följ den här länken och spara den gärna som en favorit: https://www.svenskfotografi.org

Etiketter: exponera

Drygt 350 bilder laddades upp till Riksförbundet som därefter granskades av en jury bestående av Naturfotografer. Av alla bilder valdes 10 st ut och trycktes upp i A3 format med mottot "Autumn Leaves" och 20 digitala bilder valdes ut med mottot Reflection in Nature. Reglerna för deltagande var mycket strikta och det krävdes absolut följsamhet till FIAPs definition av Nature. Av inskickade bidrag godkändes strax under 300 st.

Leif Arvidsson fick med sin bild i klassen "Autumn Leaves" påsikt A3 och är nu en av Sveriges represententanter i tävlingen 20th Nature Biennial 2020 som iår äger rum i South Ural State Museum of History Chelyabinsk City i Ryssland. Bilden tävlar både för Sverige och bedöms även individuellt bland Naturbilder från hela världen.

Stort GRATTIS till Leif Arvidsson