Mars 2021 - digitalt
Jury:  Bengt Svensson Vårgårda FK                      Motto: Fritt1. Anders Lundgren
"Knut"

Bofinken Knut intog direkt en av de översta platserna i denna tävling. Det finns som oftast flera bra saker som gör att en bild attraherar en betraktare. Fågelns egen riktning stämmer överens med grenarnas och allra finaste grejen i kråksången är Knuts färg harmonierar till 100 % med färgerna i bokskogen. En av de bästa bilder jag sett i år men vi är ju bara i februari…..


 
2. Göran Unemyr
"Mandelblom"

Detta är en bild ide´ som jag själv aldrig skulle komma på. Antingen hade det blivit blommorna eller modellen. Så nu kan ni ju tänka tillbaka på vinnarbilden i svartvitt. Kom denna då tvåa för att den har samma ingredienser? Nej absolut inte. Snyggt jobb helt igenom. Vita blommor och vita prickar i sjaletten ramar in ett vackert öga (och ögonvita) med superskärpa.
 3. Bo Svensson
"Agility"

Action till 100%. Perfekt skärpa på ”papillonnens”  fokuserade blick. Handledaren däremot i mer oskärpa vilket understryker att fotografen valt stor bländare och en snabb tid. Föredömligt uppbyggd bild. En bild på en agilitytävling blir inte så mycket bättre än så här. Plus att det renderar till tredje pris.

 

Maj 2021 - digitalt
Jury: Alfta - Ljusdals FK                Motto: Fallfärdigt

1. Göran Unemyr 
"Renoveringsbehov"

Färgexplosion. Ljuset som gör bilden, ögat dras till den fina skorstenen, renovering av stugan behövs men bilden förskönar.
En klar 1:a plats.

2. Mats Persson ”Färdigt fall”

Jättefin, få färger, linjer, bra komposition. Olika strukturer. 

3. Anders Lundgren ”Nystädat”

Skön bild, få fina färger. Undrar vem som har städat. 

September 2021 - digitalt 
Jury:                     Motto: Genomskinlig