April 2021 - färg
Jury:  Husums FK                                Motto: Bil/bilar


1. Margareta Unemyr
"Morgonrodnad"


En bilkö, en originell idé där frågan direkt blir-varthän och varför. Uppenbarligen i öknen och ser vid en första anblick ut som armébilar åtföljda av ett par fotografer eller journalister. Bra ljussättning och fin komposition ger en känsla av spänning i bilden. Krig eller fred? Bra beskuren och jag fastnar i bilarnas placering och konstaterar vid närmare studium att det kanske är fråga om en familjeutflykt eller just fotograferna som är ute på en fotoresa vilket ger en extra dimension till bilden! Viktor Rydberg skaldade ”Vadan och varthän” och stämmer verkligen i detta fall. En enhetlig färgskala där de belysta bilarna och deras tända strålkastare förstärks av linjerna i landskapet. Bra valt i panorama format.                                     Balanserat utsnitt med fantastiska färger och ljus. Härliga linjer.2. Leif Arvidsson ”Fairlane 56”

Bra tagen bild med fint ljus. Välkomponerad. Man undrar hur länge bilen stått utan ett framhjul. Här finns mycket att upptäcka, men bilens placering gör att upptäcktsfärden startas där. För att bli körklar behöver den åtminstone ett nytt framhjul. Trevliga färger och en tydlig diagonal genom bilden.

 


 
3. Göran Unemyr ”Veteran”

Jag finner en stolthet och delar av en fotograf som kanske är en del av bilden. Ett väl genomfört arbete, med viss djärvhet, från början till slut. Bra färgåtergivning och med respekt för ”originalbilden”. Utmanar betraktaren då Agaven vid vänster framhjul står för livet och kontrasterar väl, samtidigt som stenarna bakom bilen ger kontinuitet i kompositionen och bidrar till en majestätisk känsla där ”gammalt möter nytt”.                                                           Välkomponerad, och framför allt, väl bearbetad i bildredigeringen.  

Oktober 2021 - färg
Jury:                                       Motto: Fritt


 


 


 

December 2021 - färg
Jury:                                 Motto: Blå timmen