April 2021- svv
Jury: Husums FK                        Motto: Bil/bilar1. Leif Arvidsson
”Min cheva”


En intressant kombo med mannen som kommer in från höger – med all hjälp som kan behövas. Budskapet är tydligt och fin fångat, på rätt palts i rätt ögonblick. Bra bearbetad med fin grundbild, fina detaljer och fint beskuren. Välkomponerad bild med en tydlig diagonal genom bilden. Formatet ger utrymme för intressanta delar i omgivningen och bilen är lämpligt placerad. Bra konvertering till svart/vitt. En bild som har det mesta. Fin gråskala. En fantastisk kreativ bild som man har svårt att släppa. Hur går det för honom? Hur länge har han hållit på? Kommer han att lyckas?                                     Man skulle vilja stanna och se hur det går för honom.

2. Berndt Tenlid
”Vadan och varthän”


Förutom en intressant vägkorsning, gillar jag att bilarna är just svarta och vita. Det kvadratiska formatet avgränsar tydligt området där bilarna är på väg åt alla håll, i en slags organiserad oreda där pilarna visar vägen. Väl genomförd konvertering till svartvit. Imponerande att fotografen har fyllt bilden med dessa bilar inom ”ramen”.


 


3 Lars-Ove Andersson ”.Växtbubbla”

Bilden ger mig en känsla av utsatthet. Bra exponerad som ger harmoni i bilden och likaså fin komposition med vägen, havet och bergskedjorna. Framhäver en känsla av att man kan vara utsatt på många sätt. I bildkompositionen är bilen bra placerad längs den genomgående diagonalen. Bilens lite mörkare svärta får den att sticka ut från den ljusare bakgrunden. En bild med bra skärpa och fokusering. Bilen fångar ens intresse om vad har hänt och varför den fortfarande är kvar.  

Oktober 2021 - svv
Jury:                              Motto: Fritt

 

 
 

December 2021 - svv
Jury:                               Motto: Sagolikt