Resultat Fältskjutningen i Motala

Vår bedömning avser digitala bilder med tre olika teman. Bilderna är tagna av Bankeryds Fotoklubb under en fältskjutning i Motala 11/5-2014. Vi fick 3 X 18 bilder att bedöma och ombads rangordna och kommentera de sex bästa bilderna i varje klass. Vi som träffades denna kväll hemma hos undertecknad var: Eva Follin, Kjell Persson, Per Kindstedt, Rolf Unosson och Steen Stavnshøj.

Eftersom det nu finns teman på tävlingarna så lades stor vikt vid att just det aktuella temat skulle skildras på ett intressant sätt. Naturligtvis avser detta inte temat ”Fritt” som bedömdes efter vilken bild som vi gillade bäst helt enkelt. Det är oundvikligt att vi emellanåt kommer med tekniska kommentarer men i stort sett handlar det om vad bilden förmedlar till betraktaren.

Nedanstående förfaringssätt upprepades för varje klass för sig.
Vi tittade igenom bilderna på en 46” LED-TV ett antal gånger och diskuterade fram och tillbaka. Vi börjar alltid med att välja bort bilder, först de vi inte tyckte kvalade in i temat (det fanns tyvärr sådana) och sedan efter vår bedömning av bilderna… Därmed inte sagt att det är dåliga bilder, men det fanns andra som vi tyckte var bättre.
Så småningom har vi sex bilder kvar. Då börjar vi fråga oss vilken av dessa som var bäst och mycket snabbt så enades vi om segraren, därefter gjorde vi om proceduren med andre placeringen och så vidare…

Och som sagt så bedömer vi både tekniskt utförande och hur temat uppfylls men framför allt hur väl budskapet når oss som betraktare.

Österlens Fotoklubb

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln