Rapport från Storfototräffen 2014


Storfototräffen på Scandinavian Photo fredag 14 november 2014 blev en riktig höjdare. Närmare 60 deltagare hade tagit sig till Scandinavian Photo i Bankeryd och det var riktig vernissagestämning - inte för att jag varit på vernissage tidigare, men det var mycket glada människor i rörelse och väggarna var prydda av många fina och intressanta bilder från hela fem fotoklubbar. 

Mats Alfredsson, känd och erkänd i Street Photo-kretsar, kom nästan direkt från London för att delge besökarna resultatet i tävlingen i just denna genre. Det var ett bra val att låta honom vara jury, då han själv är så engagerad och erfaren i genren. Han hade bara tänkt kommentera de 20 bästa bilderna, men kunde inte låta bli att kommentera alla 76, vilket jag tror var uppskattat. De 20 bästa fick ta emot priser och diplom direkt och de tre bästa fick dessutom presentkort på Scandinavian Photo. Det kanske roligaste var diplomen, som var och ett försetts med den bild man tävlat och vunnit med. Proffsigt!

Mats avslutande bildföredrag med fantastiska bilder från några av våra mest spännande storstäder i Europa och USA höll publiken fången en hel timme, trots att timmen var sen.

Styrelsen har gjort ett fantastiskt arbete med Storfototräffen, som kändes riktigt proffsig. Att tävlingen utmynnade i en utställning på Scandinavian Photo var riktigt lyckat, så att ett gott arbete varar lite längre och fler än de besökande denna kväll får möjlighet att ta del av de fina och varierade bilderna. 

Och inte nog med det; tack vare det goda intryck ABF fick av klubben, när de var ute och kände föreningslivet på pulsen, kommer de 20 bästa bilderna att åka runt i många städer i Jönköpings Län på en vandringsutställning. 

På tredje plats kom Monica Engstrand (BFK) med “Under samma paraply”.
På andra plats kom Stefan Krusing (Huskvarna FK) med “Nyfiken”.
På första plats kom Manne Jakobsson (Värnamo FK) med “Cornwall red”.

Det sägs, att det inte är målet, utan själva resan, som är viktig, och resan är uppenbarligen inte slut ännu.

Monica Engstrand

Fler bilder från Storfototräffen finns här

Etiketter: storfoto

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln