Henric Grännö besökte Bankeryds Fotoklubb

Henric Grännö visar Jönköpingspostens allra första kamera Henric Grännö visar Jönköpingspostens allra första kamera

På vårt Månadsmöte i februari hade vi besök av Henric Grännö. Dels för att han bedömt våra bidrag till Årets Bild 2014 men även för att berätta om sitt innehållsrika liv som fotograf på tidningen Jönköpingsposten. Det blev ett mycket intressant föredrag som inte handlade så mycket om fototeknik utan istället om många spännande episoder i  Henrics karriär som tidningsfotograf. Henric berättade bl.a om fotografering på det svenska Kungabröllopet 1976, Påvebesöket i Vadstena 1989 samt stadsbesöket i Sverige av PLO-ledaren Arafat 1988. Även bilder från det ofrivilliga och plötsliga uppdykandet på land 1981 av U-båten U-137 i Karlskrona skärgård. Vi fick också höra en del om hur det var att flyga i överljudfart och andra hisnande äventyr på hög höjd.

Månadsmötet var var välbesökt och jag tror att alla deltagare gick hem väldigt nöjda efter kvällens föredrag och även med övriga inslag i mötet. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln