Min Favoritbild: "Mitt Träd" av Bodil Pettersson

Mitt träd! 

När: Bilden är tagen för 3-4 år sedan tror jag. Trädet står mellan Hjo och Karlsborg. Jag har bott i Lindesberg, Stockholm och Uppsala i flera år och ofta åkt den här vägen för jag kommer från Habo. Jag åkte många gånger här utan att upptäcka trädet. Men så plötsligt när jag åkte där så fanns det bara ett träd där som jag blev glad av att se. Så jag började ta kort på det vid olika tillfällen när jag åkte förbi, i vinterskrud, vårskrud etc. 


Vad tänker jag när jag ser det: När jag väl upptäckte det så började jag se trädet på ett speciellt sätt. När jag åkte där så tänkte jag, snart kommer det.... Det är som att upptäcka något speciellt i något helt vanligt. Plötsligt ser man något nytt i något som alltid funnits man har bara inte tänkt på det. Det är bara ett träd men för mig blev det vackert o speciellt. Ståtligt, mäktigt! Ensamt men starkt. Det är som att vi ser vissa saker i varandra som ingen annan ser. Man kanske kan tänka ibland. Hur kunde hon välja honom, vad är så speciellt med han. Man kan upptäcka en egenskap hos en person som kanske alltid funnits men så plötsligt ser man den. Han är ju vacker, han har verkligen något speciellt! Det finns något speciellt tycker jag i varje bild och i varje människa. Om ni åker den här vägen så skulle ni kanske inte se trädet alls, liksom jag inte ser det ni ser när ni är ute och fotograferar. Det är det som är charmen med att se varandras bilder tycker jag. Det vidgar våra synfält och får oss att tänka nytt. 

Vad betyder bilden för mig! 

Ja, för mig är det ett vägmärke! Trädet har blivit som en trogen vän som står där.  Jag har ca 50 min kvar hem när jag passerar det om jag kommer uppifrån på väg söderut. Trädet påminner mig om tidens gång, en symbol för tidlöshet. Men trädet är också en tankeställare för mig på hur fort livet går. Trädet stod säkert där innan jag föddes och kommer kanske finnas kvar när jag själv är borta. Det får mig att tänka på hur kort livet är och fundera över, vad gör jag med mina dagar på denna jord. 


Varför valde jag bilden:

Jag valde den för jag gillar grafiskt enkla bilder och den är lugn och behaglig att titta på. Den är inte perfekt! Trädet står inte mitt där den ska enligt tredjedelsregeln. Först ändrade jag och tänkte nu ska den stå exakt men sen ändrade jag mig igen och tänkte ähhh! Den ska vara som den är, det behöver inte vara perfekt. Slappna av! Det är ingen tävling. Jag är här för att ha roligt och utvecklas inte för att visa upp något perfekt resultat. 

Avslutar med ett råd från en fotograf: Lisa Tanner 

Lita på din Blick! Lita på Din blick.

Bodil Pettersson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln