BILDTRÄFFAR HÖSTEN 2015

Bildträffarna är till för att ge deltagarna möjlighet att diskutera bilder utifrån olika fotoperspektiv. Bilder som tas med av deltagarna ska vara utskrivna på papper. Alla träffarna är i källaren i Filadelfiakyrkan, kl 18:30. Anmälan till,khagelin(at*)hotmail.com eller sms 0703079733, görs senast dagen innan en träff så att vi kan fixa enkelt fika.

 Diskussionerna är till för att vi ska tänka till över våra bilder och få konstruktiv kritik. Syftet med konstruktiv kritik är att hjälpa någon annan att komma framåt i sitt arbete. Det kan vi göra utan ge negativ kritik. 

Höstens datum är

24/9

Här kommer vi att fokusera på visuell kommunikation. Vi släpper lite på allt det tekniska runtomkring. Slutna bilder ger svar, öppna bilder väcker frågor.
Får bilden mig att reagera på något sätt? På vilket?

Berättar den en historia för mig? 
Väcker bilden frågor?

Finns det något budskap?

Vill bilden förmedla någon känsla?

Hur är bilden uppbyggd. Förstärker bildens form en känsla eller ett budskap.

Har fotografen lyckats med uppgiften, eller kunde hen ha gjort på ett annat sätt?

Alla tar med sig något eget foto som man vill diskutera och få konstruktiv kritik på. Ta också gärna med någon bild från någon annan fotograf (från tex. tidning, bok). En bild som väckt din nyfikenhet och som du antingen gillar eller faktiskt inte förstår.

Om det är någon som har bilder från utflykten till bilträffen i Huskvarna Folkets park ta med dem också.

22/10

Vi diskuterar bilder från oktobers månadstävling. Bilderna har hängt på Scandinavian Photo och gett besökarna chans att rösta på sin favorit.
Varför vann de bilderna som vann? Tycker du likadant? Vilken bild tycker du mest om? Finns det några öppna bilder som väcker frågor?

Ta också med egna bilder för diskussioner.

26/11

Vi fortsätter med bilddiskussioner. Ta med bilder du vill ha konstruktiv kritik på och få lite tips på hur du kan arbeta vidare.

Vi går också genom dynamiskt område. Varför är det viktigt? Hur kan vi förbättra detta? Kan HDR vara en lösning.

Välkomna!

Bildgruppen

Kerstin Hagelin och Göran Unemyr

Etiketter: bildgruppen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln