SM-framgångar för BFK

Foto: Tommy Karlstedt, silvermedalj Foto: Tommy Karlstedt, silvermedalj

Det blev pallplatser till fotografer i Bankeryds Fotoklubb i den prestigefyllda Riksfototävlingen. I år angerad av Bollnäs Fotoklubb på uppdrag av RSF (Riksförbundet Svensk Fotografi).
I januari skickades det in 3174 bidrag från 368 fotografer i 65 klubbar till Bollnäs Fotoklubb, som i år tagit på sig uppdraget att anordna den årligen återkommande Riksfototävlingen, som kan liknas vid ett SM i fotografi. Under 3 dagar, 6-8 maj, samlades fotografer från hela landet i Bollnäs för att äntligen få reda på resultatet.
Tävlingen är indelad i 5 grupper/grenar från A-E med en kunnig jury i varje grupp. Man kan välja att tävla i en eller flera grupper, men om man vill ha möjligheten att bli utsedd till Årets Fotograf måste man placera sig bra i alla grupper. Man kan få sina bilder antagna för visning eller bli nominerad till diplom eller brons-, silver- eller guldmedaljer. Dessa bilder ställs sedan ut på Riksfotoutställningen SM I FOTOGRAFI och publiceras även på RIFOs hemsida.
Enligt resultatredovisning som går tillbaka till år 2003 har en Jönköpingsfotograf endast lyckats få medalj en gång tidigare, nämligen 2014, då Bankerydsfotografen Daniel Steen fick en silvermedalj. Nu tog klubben hem två medaljer.
Monica Engstrand lyckades bra med sin kollektion ”Stängt” och fick en bronsmedalj i grupp A. Kollektion pappersbilder. Monicas kollektion består av 3 bilder på lika många haspar i olika färg och utförande, som fotades på Torpet Hägnen i Råbyskogens Naturreservat.
Började med en hasp
- Det började med en hasp på en vedbod, som fångade mitt intresse. Innan rundvandringen var slut hade många olika haspar fastnat på bild och väl hemma framför datorn såg jag ett återkommande mönster i bilderna både vad gäller färg och form och satte ihop dem till en kollektion. Länge har jag försökt greppa vad som gör en bra kollektion och nu kändes det rätt. Kanske skulle de plocka ut den till visning!
- Att jag skulle erövra en bronsmedalj i konkurrens med 136 duktiga fotografer hade jag inte ens kunnat föreställa mig, säger Monica.
Dubbelt upp
Det blev dubbel seger för klubben i år, för Tommy Karlstedt tog hem en silvermedalj i grupp D – enstaka digitalbild med sin bild ”Bilspår”. Tommy har jobbat hårt med den här typen av kvälls-, nattbilder med utdragna ljus från bl.a. bilar och kranar och många i Bankeryds Fotoklubb har glatt sig åt hans fantastiska utveckling.
Totalt blev det 1 silver, 1 brons, 1 diplom och 4 bilder utvalda för visning på utställningen, vilket klubben måste vara nöjd med.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln