Filmtips: MAPPLETHORPE: LOOK AT THE PICTURES på Folkets Bio den 9 oktober

MAPPLETHORPE: LOOK AT THE PICTURES

Robert Mapplethorpe var en av 1900-talets mest kontroversiella och provokativa fotografer. Trots - eller kanske tack vare - sin katolska uppväxt kom hans karriär att definieras av konst som gjorde hans konservativa omvärld minst sagt förbannad, samtidigt som konstvetarna ställde sig i kö för att låta sig fascineras, imponeras och exploateras av hans verk. En ikon i såväl gaycommunityn som i konstsammanhang, som här har fått sitt liv slående vackert porträtterat i en film fylld till bredden med droger, hipsterdekadens och naturligtvis fantastiska foton.

Filmen visas på Folkets Bio i Jönköping söndagen den 9 oktober kl 16:30.
Du hittar Folkets Bio i Kulturhuset på Tändsticksområdet

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln