Ny information om tolkning av GDPR 

I Exponera nummer 10 som utges av RSF (Riksförbundet Svensk Fotografi) kan man läsa om deras tolkning av GDPR. Tolkningen som RSF har gjort lyder som följer:

"Den 25 maj 2018 trädde EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft. GDPR ersatte då den svenska personuppgiftslagen (PUL). Riksförbundet Svensk Fotografi har i samband med detta tagit fram en Personuppgiftspolicy i syfte att stärka och skydda RSF och RSF:s medlemmar. Enligt vår tolkning omfattas inte RSF och deras medlemmar av GDPR då vi hävdar att vår verksamhets syfte är journalistisk och konstnärlig och därmed befriad från lagstiftningen."

Ovanstående text finns nu också publicerad längst ner på förstasidan på klubben Hemsida. Får ni frågor om GDPR så kan ni hänvisa dit eller till någon i vår styrelse. 

Etiketter: gdpr

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln