Årets Bild 2020 Digitalt

Kommentarer Årets Bild Digitalt

Klass: Digitalt Färg

1: Monica Engstrand - ”Skarvfiskare på bambuflotte”                           
Gruppen var enig om att det här är en klar etta. Fantastisk bild med otroligt perspektiv. Har fotografen legat i vattnet? Ögonblicket är verkligen fångat. Trots att det är mycket action i bilden så är helheten stillhet. Kompositionen är fantastisk med en underbar bakgrund med friläggandet av de blå bergen, grönskan och dimman.  Fin skärpa på huvudobjektet med fiskaren, nät, skarv och båt. Speglingen i vattnet är ett plus. Y:et i nätet med sin gulorange del balanseras av samma färg på båten. Det är en fröjd att betrakta bilden. Grattis till guldplaceringen!

2: Lars-Ove Andersson - ”Gläntan”                                                                      
Ett fantastiskt och spännande foto som påminner om en John Bauer saga. Det otroliga ljuset på de schatterade trädstammarna och rådjurens placering långt ner i bilden skapar en dynamik. Man följer med blicken stammarna uppåt och frapperas av ljuset som går från lite kallt gråviolett till varmt glödande för att återigen fastna på den lilla klungan rådjur som ter sig små mot den överväldigande naturen. Grattis till ett silver! 

3: Karin Lundgren - ”Brudsporre”                                                                           Ett skönt och vilsamt motiv med en vacker blomma till vänster som balanseras upp fint med de gröna stråna till höger. Härligt softat både i för -och bakgrund vilket ger en drömsk atmosfär. Det märks att det är en medveten fotograf. Grattis till bronset.

4: Leif Arvidsson - ”Alma 5”                                                                              Vackert barnporträtt med härlig blick och ansiktsuttryck hos Alma.  Bilden är mjukt softat i fina pasteller med den ljusblå koftan mot den ljusgröna bakgrunden. Bra placering av flickan, möjligen att hon skulle få lite mer luft på höger sida. Säkert en ögonblicksbild då repet är med. 

5: Margareta Unemyr - ”Dig min käresta”                                                                    Ett vackert porträtt med vackert ljus, kontrast och fin placering. Man kan se att hon njuter av hans sällskap. Det vackra, ljusa och skira möter det robusta, mörka och påpälsade. Minner om en saga.  Sedan finns det ju funderingar på varför han är påpälsad medan hon inte är det. 

6: Anders Lundgren - ”Vaksam”                                                                       Mycket vacker bild på en något ovanlig uggla. Ett väl fångat fågelporträtt i sin miljö med härlig belysning och skärpa på ugglan. Väcker en del nyfikenhet: Var har fotografen suttit (ingen markfågel precis)? Bilden hade kanske vunnit på att antingen beskäras till höger eller klona bort de 2 vita fläckar till höger. Fläckarna drar ögonen till sig från huvudobjektet.


Klass: Digitalt Svartvitt

1: Anders Lundgren - ”I spindelns nät” 
Underbart morgonljus, en härlig känsla i bilden. De krispiga grenarna som ramar in bilden. Härlig bokeh. Grattis till guldplacering.

2: Monica Engstrand - ”I nöd och lust” 
Som en berättelse i sin enkelhet, Underbar känsla i bilden. En stämningsfull och öppen bild – man funderar över deras liv. Dock en miss med de tre trådarna/linjerna i bilden eller har vi missat något i bilden? Grattis till silverplacering.

3: Margareta Unemyr - ”Skuggan tar dig” 
Planering bakom fotografiet. Vi funderar nog fortfarande hur skuggorna kom till och vem är skuggan. Kanske kunde modellen vart barfota och att båda fötterna syntes. Härlig bild-ide. Grattis till bronsplacering.

4: Leif Arvidsson - ”Jag ser dig” 
Härligt fångad gatubild. Lekfullt att barnet är större och ler. Ramen runt förhöjer bilden ännu mer.

5: Göran Unemyr - ”Syskonkärlek” 
Snygg ljussättning. Att båda inte tittar in i kameran tycker vi var bra. Bilden är enligt oss, överredigerad och ögonvitorna upplevs väl vita.

6: Ulrica Carlson - ”Cirkel” 
Vacker bild med fin spegling. Kanske bilden borde beskurits uppe- och ner-till, så cirkeln blivit mer iögonfallande.

Etiketter: årets bild 2020

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln